Monday 14 November 2011

Keittiö

Koettakaa kestää, näitä nukketalon alakerran huoneiden postauksia nyt tulee kun sain huoneet viimein valmiiksi (ruokasalin portaiden viimeistely uupuu vielä).
Keittiöön halusin takaikkunan, jonka edessä voi tiskata, niinpä leikkasin puutarhakuvan ja tein pienistä rimoista t-mallin pokan ja vähän leveämmistä listoista karmit. Verhot ovat ajat sitten Tallinnasta hankittua pitsiverhoa, jota en ole koskaan käyttänyt verhona – siitä taisi aikanaan valmistua joku mekko tms. Jotta kankaat asettuisivat mukavan litteästi ja realistisemmin, olen huomannut, että niitä kannattaa litistää/rypistää askarteluliiman kanssa (mutta ei sellaisella, joka kuivuu keltaiseksi!). Tiskiallas sai vanhanmallisen hanan, siinä mukana ollut valmis hana oli liian moderni... Ja koska tiskaajan kädet kuivuvat herkästi, on altaan reunalla Lemon juice & glycerine -käsivoidetuubi.

Keittiön seinällä on liitutaulu, jossa on ranskalainen menu, leikattu jostakin sisustuslehden kuvasta. Alhaalla laatikossa on magnum-kokoisia samppanjapulloja. Se on oikeasti jääkaappimagneetti ja pullot hiukan liian isoja nukketalomittakaavaan, mutta eiväthän magnum-kokoiset pullot oikeastaan haittaa yhtään. Voisin ottaa niitä laatikollisen itsekin!

Keittiön etunurkassa ovat siivousvälineet: imuri ja harja sekä sanko ja keittiötikkaat. Hercule on saanut makkarasiivuja lautaselleen, toisessa kipossa on maitoa.
Tein itse pahvista tuon eteisen ja keittiön välisen seinän. Se meni kuprulle kun liimasin paneloinnin jätskitikuista, niinpä laitoin pystysuuntaisen palkin vahvistamaan ja suoristamaan seinää. Ei se oikeastaan haittaa yhtään, päinvastoin.

My dolls' house kitchen... there will be some more postings of these ground floor rooms, try to bear with me.

25 comments :

  1. Ei näkynyt Herculen lupamaa Maderiaapulloa keittiössä, käy se maijulle skummppalasillinenkin varsinkin Magnum pullosta. Madeira varmaan piilotettu salin puolelle.

    ReplyDelete
  2. Ootpa saanut aikaan mahtavan nukketalon! Siis, mahtava, ihailin pitkään verhoja ennen kuin aloin lukea tekstiä ja hoksasin että kyseessä on nukketalo:) Ehdin miettiä jo miten ison työn joku on tehnyt virkatessaan nuo verhot, he-hee! Sitten tietysti rullasin alaspäin ja katsoin loput ihanuudet.

    ReplyDelete
  3. Maiju; :-D Madeira on edelleen varastossani kenkälaatikossa odottamassa sitä vintin kirjastoa. Ehkä pitäisi kuitenkin laittaa madeirat esille ettei juoma happane ;-)

    Katariina; Kiitos! Sepä hauskaa, että mietit verhojen virkkausta :-D

    ReplyDelete
  4. Omanlaisensa pieni maailma - tällaista voisin hyvin ruveta harrastamaan, kunhan pääsen eläkkeelle. Katselin tämä inspiroimana jo yhden toisenkin blogin nukkekotikuvia. Tuo keittiön jätskitikkupaneeli on kyllä hieno ja samoin paneelin yläpuolella oleva tapetti. Ja taas kivoja yksityiskohtia kuten vaikka tuo sanko. Englantilaistyyppinen tiskiallas keittiön ikkunan edessä -ratkaisu viehättää minua. (Joskus olen ajatellut, että haluaisin sellaisen oikeasti, vaikka onhan kuivauskaappikin siinä käytännöllinen.) Kissapoikia ei taida tämä harrastuksesi kiinnostaa?

    ReplyDelete
  5. Kissoja ei onneksi kiinnosta, tulevat vain välillä tarkistamaan mitä askartelen.
    Tämä on todella kiehtova harrastus, ja pääkaupunkiseudulla on monta hyvää kauppaakin mistä tarvikkeita saa. Pienen huoneen voi vaikka tehdä ensin kenkälaatikkoon tai syvämalliseen valokuvakehykseen jos kokonainen talo tuntuu liian suurelta projektilta. Mutta sehän on toisaalta vain hauskaa, että harrastus kestää monta vuotta! Sitten voikin taas aloittaa alusta ;-) Minäkin haluaisin englantilaistyyppisen tiskialtaan ikkunan eteen.

    ReplyDelete
  6. I had no idea that a doll-house could be so beautiful, it's lie a dream, boundless.

    ciao, carlo

    ReplyDelete
  7. On kyllä niin ihana tämäkin rakennusprojektisi.
    Varmasti tosi kiehtova harrastus, vie mukanaan...
    Täytyypä pitää varansa, etten itse joudu nukkekotimaailman pauloihin, siinä minulta jäisivät muut työt tekemättä, kun keskittyisin ainoastaan rakennus- ja sisustuspuuhiin!
    Mutta aivan hurmaava on sinun nukkekotisi kaikkine yksityiskohtineen ♥

    ReplyDelete
  8. Maitoa ja makkaraa:)
    Nukkekodin hyvä hengetär on muistanut kissojakin, ja se on hyvä juttu se.

    ReplyDelete
  9. III-ha-na!!! Minatyyrimaailma on vaan niin suloista! Löysin eräästä liikkeestä majakka-nukkekodin, ja nyt yritän kiertää kyseisen kadunpätkän kaukaa.....

    Huoli pois, samppanjapulloja löytyy jopa 15 litran vetoisina:)Eli ovat ihan oikeassa mittakaavassa! Tosin en itse haluaisi avata sen kokoista, paine saattaisi potkaista avaajan seinälle, hih:) Suosikkini on Jeroboam (tupla-Magnum), eli 3 litran pullo.

    ReplyDelete
  10. WOW! Tosi hienon näköistä! Mutsi selitti mulle, että tuo keittiö on oikeesti pikkiriikkinen, kun en meinannut aluksi kuvista hoksata. Tosi jännä juttu!

    ReplyDelete
  11. Voi, kyllä näitä nukketalopostauksia saa laittaa vaikka sata, ei haittaa yhtään :) Eilen seikkailin nettikaupoissa katselemassa mitä kaikkea on tarjolla ja avasin pitkästä aikaa oman taloni. Se on vielä aika pahasti vaiheessa. Sun talo on kyllä niin kertakaikkisen ihana ja loppuun asti mietitty Lemon juiceineen että huh!!

    ReplyDelete
  12. Ciao bello!!!
    Thank you. It's a fascinating and time-consuming hobby... Like you say, one can create rooms that otherwise would only exist in dreams, or build details that one would not even want to have in a real house.
    Baci <3

    Risusydämen Marja; Kiitos! On kiehtova ja vie mukanaan... ehkä näihin postauksiin pitäisi kirjoittaa jokin varoitus ;-)

    Myrsky; Kyllä vain! Pitäähän sitä. Ei ole kissan kokoon katsomista.

    Nohna; Kiitos! Voi hirveetä, majakka-nukkekoti kuulostaa erittäin vaaralliselta! Juu ei minuakaan haittaa ollenkaan ylisuuret samppanjapullot ;-)

    Sulo; Kiitos! On se, niin pikkiriikkinen että edes sinä, tai sun pieni pikkuveli (eikä se suurempikaan) mahtuisi sinne, ei varmaan edes pää mahtuis. Tassu kyllä :-)

    Tiina; Kiitos ja voi jee! Ihana kuulla, että sullakin on taas harrastus virinnyt. Tuo mun keittiön tapettihan on samaa kuin mitä mietit teidän oikean talon kammarin vaihtoehdoksi, sieltä sun blogista sen bongasinkin ja kävin varastamassa kuvan Tapettitalon sivuilta. Aika pitkälle pääsee kauniilla kuvilla, lahjapapereilla ja maaleilla (olen maalannut taloa sekä sisistusmaalilla, guasseilla että kynsilakalla), nuo kattopalkit on askarteluliikkeestä pitkää rimaa, mutta ehkä puutavarakaupastakin vois löytyä noin ohutta. Eli heti ei tarvitse alkaa ostaa kalliita pikku juttuja. Katto- ja jalkalistat kyllä halusin niin kuin oikeissakin taloissa, ne on nukkekotiliikkeistä.
    Helsingissä oli taas nyt marraskuussa nukke- ja nallemarkkinat, missä on monenlaisia minitavaroita ja niiden tekijät myymässä. Todella mielikuvituksellista tavaraa! Lemon juice on sieltä :-) En olisi itse keksinyt, mutta kun se löytyi, ja ainakin mulla on oikeasti käsivoide tiskialtaan läheisyydessä. Eli noista pikku tavaroista ja kalusteista en ole tehnyt itse melkein mitään, paitsi taulut seinille.
    Joka kesä on kuulemma Forssassa joku nukkekotitapahtuma, en ole vielä mennyt sinne, voin kuvitella että se on (rahan)menoa!

    ReplyDelete
  13. Voi diisus ja IIK IIK! Kuule, mulla on joutavana pari tuollaista "magnumpulloa", toivottavasti muistaisin pongautaa ne sulle joskus. Saisi nekin jotain hyvää käyttöä.

    ReplyDelete
  14. En muista onks tästä ollu juttua mut: www.nukketalo.net, ootko käynyt? Sieltä oon tilannu omaan nukketalooni juttuja ja tää kauppiasparin vaimo tekee itse kalusteita ja oikeastaan ihan mitä vaan. Hällä on hieno nukketalo ja sivut:http://nukketalo.org/, sivut löysin muutama vuosi sitten, kun koulun atk-tunnilla surffailin omilla teilläni. Siitä se innostus sitten lähti :P

    ReplyDelete
  15. Ja vielä tämä: http://nukketalo.wordpress.com/wanhan-ajan-lelumarkkinat-2011/

    Tätä tapahtumaa taisitkin tarkoittaa, siellä tää edellämainittu myy näitä ihania käsitöitään.

    ReplyDelete
  16. Onnea uuteen kotiin:D Minun sivuilla on jotain minilinkkejä myös...

    ReplyDelete
  17. Katoin näitä kotona viä uudestaan, kännykällä (mittakaava...) heti rupes tulee hiki kun nää on vaan niin ihania :=D

    ReplyDelete
  18. Että oikein Lemon juice & glyserineä!! Aivan hillittömän mahtavaa. Ja samppanjapullorivi. Talossa taitaa asua tosi fiksua väkeä. Harmi, että ovat niin vähän kotona; olisi kiva tavata heidätkin.

    ReplyDelete
  19. Kiitos kommenteista!

    Zepa; Magnumpullot ovat erittäin tervetulleita :-D Ja en tiennytkään, että nukketalon katsominen käy urheilusta... tai oikeastaan, niin mulle taitaa itsellekin tulla hiki pintaan kun on jotain oikein ihanaa pientä tarkkailtavaa.

    Tiina; Juu! Olen käynyt joskus noiden sivuilla mutta en vielä tilannut heiltä mitään. Pitääpä taas perehtyä (huomasin, että heillä on ainakin tällä hetkellä sivuillaan päivityskatko).

    Taina; Kyllä, hyviä linkkejä ja ihania juttuja sinullakin...

    Naukulan Mamma; Kiitos <3

    Intopii; Kaikkea pitää ajatella... On se hillittömän mahtava talo. Jos joskus saan kutistettua itseni niin muutan sinne ja elän samppanjalla :-D Mutta ehkä joku päivä isäntäväki tulee esittelyyn, tai se hovimestari nyt ainakin!

    ReplyDelete
  20. Mahtavan upeita kuvia!!Tiirailisin vaikka kuinka kauan kaikkia yksityiskohtia mitä niistä löytyy:)

    ReplyDelete
  21. Nämä nukkekotijutut on aivan ihania! Etenkin kun on taidolla tehty, kuten siulla.
    Miustakin olisi kiva ruveta nukkekotia sisustamaan, muttei taida taito riittää. Tai kärsivällisyys :)
    Taidan tyytyä ihailemaan muiden taiteiluja :)

    ReplyDelete
  22. Kiitos Tirriliisa ja Sirutuuli!
    Kyllä se kärsivällisyyttä jonkin verran vaatii, mutta tuota voi tehdä hyvin pieni pala kerrallaan. Jos menee hermo niin talon voi jättää vaikka vuosiksi odottamaan :-)

    ReplyDelete
  23. Nukkiksesta saa aivan ihania lähikuvia :). Se onkin yksi harrastuksen ihanuus...

    ReplyDelete
  24. Saa kyllä, jos asetukset ovat kohdillaan. Ja jos saa käden pidettyä vakaana, se on haastavaa...

    ReplyDelete

Kaunis kiitos kommentista!