Sunday 20 November 2011

Keskellä yötä

Nautin eilen illalla mahtavan telkkäpaisti-illallisen ystävien luona. Se oli erittäin maukasta! Muistutti kovasti sorsaa, sydän oli voimakkaan mutta hyvän makuista ja erinomaista viinimarjahyytelön kanssa. Edes yhtään haulia ei osunut hampaisiin, kenenkään hampaisiin. Tarkka ampuja!
Kotiin tultuani en silti osannut mennä ajoissa nukkumaan, vaikka vatsa oli täynnä ja mieli tyytyväinen, vaan katsoin yhden vauhdikkaimmista Bond-elokuvista (Huominen ei koskaan kuole) sekä sen jälkeen tulevaa hömppää (Jameshan ei tietenkään ole hömppää) ja päättelin pinon neulehanskoja.
Pojat kyllä osaavat mennä ajoissa sänkyyn. Tässä tilanne puoli kahdelta yöllä.

Ransu on viereen kömpijä, mikä ei haittaa Mustia yhtään. Usein öisin Ransu mönkii peiton alle kiinni kylkeeni (tai aamuisin, siis silloin kun nukun).

Ransu on söpönen kaivautuessaan Mustin masukarvoihin. Sehän teki samaa ihan pienenä:

Tämä kuva on otettu 15. tammikuuta 2009, kun kolmen kuukauden ikäinen Ransu oli ollut meillä vajaan viikon.

Sitten isoveli alkaa pestä pikkuveljen naamaa ja kaulaa.

Pienen painin päätteeksi Musti alkaa nuolla pikkuveljen tassuja. Katsokaa Ransun ilmettä.

Kyllä Ransu taitaa sittenkin olla manulin sijaan ilveksen sukua!

(kuva www.udepa.fi)

Leppoisaa sunnuntaita!

34 comments :

  1. Ransu ja Musti ovat uskomattoman ihania! Meilläkin pimut nukkuu usein toistensa kainaloissa, mutta yöllä ne ei kyllä nuku. Niillä on aina bileet pystyssä ja nytten ne sitten vetävät sikeitä sängyssä. :-D

    ReplyDelete
  2. Sekin on tärkeä kissamainen ominaisuus, että nukkuu päivät niin jaksaa riekkua yöt :-D

    ReplyDelete
  3. Aivan ihania kuvia! <3 Ransulla on kyllä ihan ilveksen nassu ja voi miten isot tassut pentukuvassa - aivan kuin ilveksellä.

    ReplyDelete
  4. Voi niitä söpöläisiä :) ♥ on kyllä aivan ilveksen ilme!

    ReplyDelete
  5. Ransu oli aikamoinen jättitassu pienenä <3 Nyt se on jo kasvattanut loppuitseään suunnilleen sopiviin mittoihin tassuihin nähden, mutta on sillä edelleen isot tassut!
    Se on nyt sitten koti-ilves.

    ReplyDelete
  6. Ihanan lämmin, pehmeä ja varmasti huriseva "kissayhdistemä"! :)

    ReplyDelete
  7. Ransusta on moneksi! Pusuja pojille!

    ReplyDelete
  8. Ihania kuvia - ihan sydäntä särkee kun Minnillä ei ole halikaveria:(
    Kaksi viimeistä kuvaa on selvästi samasta kissasta :)

    ReplyDelete
  9. Mukavaa on aina käydä katselemassa näitä kissakuvia, vaikka harvoin tulee kommentoitua mitään.

    Kyllä se tosiaankin on niin, että kissoilla on hyvä olla kissakaveri. Paljon tylsempää kissan elämä on varsinkin pienenä, ellei sillä ole oman lajin kaveria.

    ReplyDelete
  10. Viikon hellyttävimmät kuvat!! Melkein piti jo ruutua silitellä...

    ReplyDelete
  11. Kiitos kommenteista! Hurinaa kuuluu, mutta myös ähkimistä, mäiskintää ja sadattelua :-D
    Kaikki kissat ei tule toimeen keskenään, mutta on todella hyvä tuuri silloin kun tulevat ja heistä on monenlaista seuraa toisilleen - sekä paini- että hellyysseuraa.

    ReplyDelete
  12. Onnea on kolli sängyssä♥
    Saila onkin tuplasti onnekas, koska Sailalla on sängyssä kaksi komeaa kollia.

    ReplyDelete
  13. On ne, lämpöisiä, pehmoisia ja hassuja! Eli todella ihania.

    ReplyDelete
  14. Tuo iltasi kuulosti ja näytti kaikin puolin mukavalta! Ennen, kun iskäni metsästi, meilläkin syötiin silloin tällöin lintupaistia ja melko usein jänispaistia ja hauleja tuli poimittua hampaankoloista. Kunnon leffatykitykset tekevät kans poikaa, vallankin viikonloppuna! Musti ja Ransu näyttävät arvostavan kuitenkin korkeammalle näitä elämän perusjuttuja; nukkuminen kannattaa aina!

    Kissakaveruus on kyllä mahtava juttu! Meillä asia on vielä kipeä, mutta keväällä etsimme Samuraille uuden ystävän. Hrrr, pakkanen on muuten saapunut,kuinkas siellä saaressa. Saapas nähdä, onko lunta aamusella maassa...

    ReplyDelete
  15. Ransu, tuo monitoimieläin! Kohta alan ennen tämän blogin lukemista aina arvailla etukäteen, mitä eläintä Ransu tänään esittää.:D

    ReplyDelete
  16. Maria, ymmärrän, niin minäkin varmasti tekisin, vaikka Olgaa onkin kova ikävä. Samurai on selvästi samanlaista leppoisaa isovelimateriaalia kuin Mustikin, joka hyväksyy helposti uuden perheenjäsenen ja ehkä jopa kaipaakin kaveria.

    Metsästetty ruoka on niin hyvää ja sitä on niin mukava syödä ajatellen, miten eläin on saanut elää vapaana ja omia luonnollisia viettejään ja tarpeitaan noudattaen. Mietin, laittaisinko tähän samaan kirjoitukseen propagandapaketin broilerin ostoa vastaan, mutta en sitten halunnut pilata mukavaa asiaa, vaan laitoin mukavat kissakuvat. Mutta broilerinvastaista propagandaa seuraa varmasti joku toinen päivä :-D

    Täälläkin pakasti yöllä, mutta nyt pitäisi taas olla viikon verran lauhempaa. Esikkoni ei lannistunut, vähän vain nyrpisteli nenäänsä, ja nepalinhankikki ei näytä reagoineen pakkaseen millään tavalla!

    Ransun kasvattajien tarkoitus oli kyllä suoda kasvateilleen mahdollisimman laaja geeniopohja, mutta kuinkahan laaja se tosiaan on... ;-)

    ReplyDelete
  17. Niin suloisia <3


    t.Leena ja Pojat

    ReplyDelete
  18. Ihania! Minä olisin kyllä ehkä jättänyt elokuvan kesken... :)

    ReplyDelete
  19. Kyllä Ransu tosiaan aika lailla ilvestä muistuttaa. Sinulla on siis musta pantteri ja ilves. Ihanan helliä kuvia kissapojistasi.

    ReplyDelete
  20. Somaa unipainia :) Kyllä Ransun ilme on kiistatta ilveksen (ja joskus Pink Pantherin!), vaikka kerraston pörheydessä olisikin joskus lähempänä manulia.

    ReplyDelete
  21. Kiitos kommenteista!
    Oli vaikea vääntäytyä sohvalta kun Tanssii tähtien kanssa loppui, kun kyljessä oli kaksi lämmintä ja pehmeää karvakasaa. Sinne ne nyt jäivät, ja kumma kyllä täyttävät nyt koko sohvan niin, ettei sinne enää ihminen mahdukaan takaisin.

    ReplyDelete
  22. Voi ääk, unohdin Piercen eilen!! Anteeksiantamaton synti.

    No onhan Ransu aivan ilmeisesti suosikkikissapetoni ilveksen näköinen, eikä minkään kauhumamulin. Memulin. Mumulin. Mikäseoli.

    Minunkin tekisi kyllä näillä pakkasilla mieli kaivautua turkiksiin Ransun lailla. Siipalla on kyllä rintakarvat, mutta ne eivät oikein ole sama asia... Mistähän minä saisin oikein ison kissan, vaikka tiikerin? Se ehkä juuri ja juuri olisi riittävän iso, että voisin tehdä ransut.

    ReplyDelete
  23. Koti-ilves <3
    Meillä Iines pentu ei hakeudu nukkumaan muiden kissojen kanssa, emäntä on se paras seuralainen, nytkin köllöttää rahilla tiukasti kiinni jaloissani. Voisi joskus nukkua muuallakin :D

    ReplyDelete
  24. Intopii; Niin! Eilen, vai olikose toissapäivänä, tuli toinenkin Pierce-leffa, Dante's Peak, joka on ihan hyvä toiminta/katastrofielokuva genressään, mutta kun se näytetään niin usein uusintana että ei sitä yhtä mittaa jaksa katsoa. Piercessä on kieltämättä erittäin vetovoimaista charmia!
    Luulen, että joka tytön unelma on saada nukkua tiikerin masukarvoihin painautuneena. Minunkin unelma ainakin! Tai Piercekin kävis.

    Katja; Niin... ja kun Iines olisi puoli tuntia muualla niin johan sulla olisi varmaan jo ikävä ;-)
    Se on täysiverinen seurakissa <3

    ReplyDelete
  25. <3 Pojat! <3

    Mulla on omassa hyllyssä vain yksi Bond - Kuoleman katse. Siinä on Grace Jones, ei mul muuten :-) Oon "pikkasen" Grace-fani.

    ReplyDelete
  26. Ihanuuksia. Ehkäpä ransu onkin kameleontti, vaihtautuu eri kissasukulaisiksi tarpeen mukaan ;)

    ReplyDelete
  27. Sorsapaistia Nam...!!

    Ransu taitaa olla Ilvekselle lyhykäisempää sukua kuin Musti.

    Mukavaa Viikonalkua Sailalle!

    ReplyDelete
  28. Pojat on poikia, ja myös varsinaisia söpöliinejä <3
    Vai Grace Jones... hmm. Eikös se ole kauhean karvaton??? Minä fanitan karvaisia, pehmoisia söpöjä poikia, ja joskus myös tyttöjä ;-)

    Kissa on siitä kiehtova lemmikki, että siinä voi nähdä monienkin villikissojen piirteitä ja tapoja, liikkuvatkin samalla tavalla. Ja kun katsoo telkkarista, kun leijonalauma juo vettä savannin lammella, niin oma kisu juo ihan samassa asennossa omalla kupilla <3

    Mukavaa viikon alkua Maiju ja kaikki muutkin!

    ReplyDelete
  29. Saila, sinun ihanat kissas ovat kertakaikkisen suloisia ja olen menettänyt todellakin sydämeni heille. Olisi niin kiva kun tuollainen pieni karvaturriainen kömpisi sänkyyn viereeni. Huoh...Väinöä en sinne halua...syystä että, se on liian iso rontti ja sinnehän se kyllä tulisi jos makkarin ovi olisi auki.

    Makoisalta kuulosti myös lintupaisti.Riista on yllättävän hyvän makuista, joskus olen maistanut minäkin.

    Ransu on ehdottomasti ilveksen sukua.<3

    Mukavaa viikon alkua sulle.

    ReplyDelete
  30. Muuten tuosta riekkumisesta puheenollen noissa ekoissa kommenteissa, mun poika sitten on varmaan kissan sukua, se nääs nukkuu päivät ja riekkuu yöt..ja mie en tykkää ollenkaan...:D

    ReplyDelete
  31. On se vaan niin Ilves <3 Ja Musti muuten vain niin ihQ <3
    Ossi-kissa istuu juuri nyt sylissä ja lähettää terkkuja Mustille & Ransulle :)

    ReplyDelete
  32. Tuija; Kissalla on tiettyjä etuja petikaverina... kuten itsepuhdistuvuus ja pienehkö koko. Vaikka näiden kahden kanssa joskus tuntuukin siltä, että en itse oikein mahdu sänkyyn.
    Jaa, sinullakin on kissapoika :-D

    Kati; Kissat on ihania, rapsutukset Ossille!

    ReplyDelete
  33. Ihana masukaivautuja ja nassupesijä <3

    ReplyDelete

Kaunis kiitos kommentista!