Tuesday 12 February 2013

Käsitöitä

Muistan todella harvoin kuvata käsitöitäni. Nytpä ryhdistäydyin! Ryhdyin joulukuussa tekemään keinutuolin (tai jonkun muun tuolin) päällistä siksak-virkkauksella, jonka ohjeen bongasin Aulin blogista Virveriikka – itse asiassa Auli tekee parhaillaan peittoa tällä samalla mallilla.

I usually forget to photograph what I've made, including the items I sell and should photograph for my web shop. But here is something I have been busy with recently.

Malli on laineileva, sillä joka kaarteessa on lisäystä ja kavennusta kahden silmukan pituudelta. Aloitin pelkillä omilla villalangoilla, jotka ovat korppoolaisista lampaista – keltainen on värjätty resedalla ja punertava beige kuusenkävyillä.

Mamma, tää on liian pliisu. Mun musta turkki kaipaa alustakseen vahvempaa väriä!

Minä: Olisko tää turkoosi hyvä?
Musti: Joo.

Nyttemmin mukaan on tullut myös vaaleansinistä ja viimeisimpänä sammalenvihreää. Päällinen on vähän liian leveä keinutuoliin, mutta se ei haittaa. En tiedä, tuleeko sitä siinä oikeasti käytettyä. Tai voihan se olla myös päälle laitettava peitto keinutuolissa ollessa, keinutuolini on nimittäin ulkotuoli kuistilla ja siinä oikeastaan tarvitsisi viltin näin kevätaikaan. Ja aikainen riippukeinussa lojuja tarvitsee myös lämmikettä, alle tai päälle tai molemmille puolille.
Tämä siksakvirkkaus on todella hauskaa, suunnittelen jo koristetyynyjä ja vaikka mitä tästä!

Projektit vähän kestävät, sillä teen välillä muuta. Tämä kaulahuivi oli tarkoitus tehdä tuosta turkoosista, mutta sitä ei saanutkaan enää enempää. Niinpä jatkoin muilla väreillä, ihan kiva siitä tuli näinkin.

Lankoina oli M&K mohairia ja joitakin muita mohaireja sekä koko huivin pituudelta myös Ilun Handun ohutta lankaa, muistaakseni huivilankaa nimeltä Of his bones are coral made. Tein siitä aiemmin puseron ja halusin käyttää kerän loppuun, ohuenohut lanka on todella riittoisaa!
Välillä on kerroksia, joissa olen kieputtanut langat pariin kertaan puikon ympäri joka silmukan välissä ja taas seuraavalla kerroksella vapauttanut ne, näin syntyy noita suurten silmukoiden kerroksia. Sellaisellekin silmukalle lienee joku oikea nimitys. Erikoisemmat langat erottuvat niissä kerroksissa hyvin.

Lopuksi Ransun terveiset, kävin tukussa hakemassa tulostuspaperia ja kirjan postituskuoria, jotta saan kirjat asianmukaisesti postiin perjantaina. Ransu keksi heti tyhjälle laatikolle tarkoituksen.
Huomaa myös jääkaappimagneetit! Ransun pehva on toinen oikealta. Oikeanpuolimmainen klöntti on kaupanpäällinen: karva(oksennus)pallo! Free with every purchase, luki magneettien paketissa.

38 comments :

  1. Voi että! Nauti, kun osaat tehdä käsitöitä! Minä olen surkea askartelussa ja käsitöissä. Neulominen vielä jotenkin menisi, jos tajuaisin niitä ohjeita!

    ReplyDelete
  2. Olet kyllä todella aikaansaava ihminen! Tuollaiselle neulepeitolle on aina käyttöä.

    ReplyDelete
  3. Voit olla varma, että kissat omii sun peiton, oli se missä tahansa:) Niin meillä kävi silloin kun oli kissoja, ne rakastivat villaneuletta. Ihan hyvä niin.

    ReplyDelete
  4. Ihania käsitöitä!

    Mä mietin, että olisiko sun mahdollista tehdä jotain pientä postausta, mitä tuo sun ihanan näköinen kirja sisältää? Houkuttelis aika kovin :)

    ReplyDelete
  5. Ihania sävyjä noissa villalangoissa! Meilläkin on hyötyläisten kanssa langanvärjäyskurssi elokuussa, ainakin sitä morsinkoa kokeillaan! Taas löytyi yktäläisyys kissojen ja lasten välillä, siis mieltymys pahvilaatikoihin! Joululahjaksi olisi riittänyt kasa pahvilaatikoita kun ne olivat mieluisimpia:D Lisäksi Vilho tulee aina sanomalehden päälle istumaan jos sitä lukee lattialla! Hei nyt minullakin on muuten oma blogi,jee! Vähän hakusessa on vielä moni juttu sen kanssa, mutta eiköhän tässä vähitellen opita! Mukavia pakkaushetkiä! T. Minna

    ReplyDelete
  6. Mullakin käsityöprojektit yleensä kestävät, niitä "täytyy" olla työn alla useita. Sitten sopivan hetken tullen teen just sitä mikä sillä hetkellä tuntuu hyvältä:)
    Kirjojen lukeminen on nykyään samanlaista...

    ReplyDelete
  7. Kissat ovat aina oikeassa tai ainakin niin harvoin väärässä, että siitä ei kantsi tehdä numeroa! Musti tykkäisi varmaan punaisesta väristä!? :)

    Paffilaatikot ja kissat...siinä sitten ihan oman postauksen aihe! Ransulla onkin jo siihen ideoita selvästi!

    Käsityöt ovat mukavaa ajankulua!

    ReplyDelete
  8. My life; Voi harmi, onneksi voit neuloa - kaulaliinan teko on mukavaa, helppoa ja siinäkin voi käyttää luovuutta ja monenlaisia lankoja vaikka kuinka!
    Ohjeissa on harmillisen usein virheitä! Tosi usein kuosin kuvasta huomaa, että ohje sanoo tuossa kohdin eri tavalla, joku silmukka puuttuu tms.

    Saraheinä; Neulepeitolle syntyi tosiaan tätä juttua kirjoittaessa aika monta käyttöä ;-) Kiitos, en nyt tiedä olenko niin aikaansaava... en esim. laita ruokaa tai siivoa, siinähän säästyy tosi paljon aikaa per päivä :-D

    Leena; Kissat ovat hyviä villan laaduntarkkailijoita. Ne rakastavat tuota hellästi pestyä, lanoliinipitoista suomenlampaan villaa, teolliset langat eivät ole niin suosittuja ja synteettiset (joita en enää käytäkään) eivät sytytä ollenkaan. Musti ihan puskee tuota oikeaa villalankaa.

    AnnaW; Kiitos pyynnöstä! Laitan ilman muuta, haluan siihen kuvia aukeamistakin, mutta en ole vielä saanut kirjaa!

    Minna; Ahaa, sulla on viimein blogi! Ajattelinkin, että ehkä perustat sellaisen ;-) Kivakiva!
    Kasvivärjäys on kivaa, katsopa yllä kommentoineen Leenan blogia!
    Voi että, lapset on tosiaan kuin kissoja, siskonikin lapset rakastivat jouluisin enemmän sitä lahjapaperikasaa kuin niitä lahjoja! Vilho taitaa olla teidän pieni kissa ;-)

    Pioni; On kivaa voida tehdä sitä mitä tekee mieli, mulla ainakin valmistuu kaikki kumminkin ennen pitkää. Ihan turhaan jyystää jotain tylsää vain siksi, että se muka pitäisi saada ensin valmiiksi. Kerran täällä vain eletään ;-)

    Tillariina; Ransulla taitaa olla pari ideaa laatikon käyttöön... merirosvolaiva? Alppimaja?
    Musti todellakin tykkää punaisesta, ja sehän sointuu Mustiin erinomaisesti. Seuraavaksi voisikin tehdä punaisen peiton!

    ReplyDelete
  9. Ja ketkäpä siellä käsitöitä ja laatikkoa paremmin voisivatkaan esitellä ♥ ? Harkitsitko edes? ;)

    ReplyDelete
  10. Jaa ai siis niin kuin joku muu esittelijä? Mitä se on?

    ReplyDelete
  11. Sinähän oolet tehokas kun kerkiät tehdä vaikka mitä, kaikkea mukavaa.
    Minäkun vasta aloittelin virkkausta, niin sinulla on jo kudottu paljon.

    Mukavia päiviä sinne!

    ReplyDelete
  12. Kivan näköistä virkkuuta. Hetihän sitä laatikkokissan jaälkeen kiinnittyi katse jääkaappikissoihin, tuo bonus on kyllä mainio!

    ReplyDelete
  13. Kissat ovat parhaita käsitöiden esittelijöitä tietysti. Viehättävä monivärinen kaulaliina. Minunkin tekis mieli jossain vaiheessa alkaa virkata tuollaista peittoa, mutta olen nyt ensin sukkaputkessa. Nuo luonnonvärjätyt langat ovat lempeän ja pehmeän värisiä.

    ReplyDelete
  14. Sylvi; Kiitos! Minä aloitin tuon jo joulukuussa, ei se kovin paljon ole edennyt... mutta vähän kumminkin. Virkkaaminen on kivaa!

    Pirkko; Tuon tuotesarjan muistakin tuotteista on hyvät naurut irronneet.. olen saanut noita kollegalta synttäri- ja joululahjoiksi, meillä on on samanlainen huumorintaju...

    Paula; Ovat nuo lampaanväriset ja kasvivärjätyt kauniita, mutta tähän projektiin kaipasin vähän värikkäämpää väliin. Ja jo nyt se on paljon kivempi, saa nähdä mitä kaikkia värejä siinä loppuessaan on.

    ReplyDelete
  15. Hei noista magneeteista on ennenkin ollut juttua! Superhauskat! Keinulämmittimet sulla näyttää olevankin jo omasta takaa, ihan turkispäällysteiset ja kaikkee.

    ReplyDelete
  16. Joo, luulen että näytin ne paketissaan kun olitte viimeksi käymässä, kun Paulakin oli, Ransun synttäreillä! Ne on best. Mullahan on lisäksi Cat Butt -kukkaro ja lasinaluset.
    On lämmittimet, mutta noiden päälle ei tohdi istua ja ne on jotenkin liimattu alustoilleen, ei saa irti tuoleista. Tai joskus ne lähtee jos avaa jääkaapin oven, kumma liimanirrottaja.
    Hei, mitäs siellä kukutaan tähän aikaan?!

    ReplyDelete
  17. Cat Buttit rules! :)

    Kiva kun postaat käsitöistä! Siksak -peitto on hurjan kaunis ja valmistuttuaan varmasti monikäyttöinen. Mulla on tuo tekniikka vielä kokeilematta, tästä sainkin inspiraation.

    Laatikko-Ransu on niin söpö. Ilmekin niin mainio, ihan kuin olisi täysi itsestäänselvyys istuskella laatikossa. Niinkuin se tietysti onkin! Elli tykkää hypätä puhtaan pyykin koriin ja jopa pysyy kyydissä kun kantelemme sitä korissa ympäri taloa ;)

    ReplyDelete
  18. Keinutuolin päällinen on ilmiselvästi Mustin mieleen, ja Ransu seilaa pahvilaatikossa jonnekin. Kotiin Ahvensaarelle? Ihan mielettömät magneetit. Tahtoo!!

    ReplyDelete
  19. Ihania käsitöitä, oletpa hurjan taitava! Mutta kyllähän nuo sinun kisut ovat vielä paljon ihanempia ja erittäin kuvauksellisia :)

    ReplyDelete
  20. Kiva peite tulee. Värit näyttävät jotenkin keväisiltä. Tuubihuiveja oon itekin tehnyt muutaman.

    ReplyDelete
  21. Ai Ransua! :) Meidän kolli on myös viehättynyt laatikoista.

    ReplyDelete
  22. Ihania käsitöitä ja kivoja värisävyjä langoissa! Mäkin kävin tänään lankakaupassa - sellaisessa pienessä, jossa ei soinut musiikki vaan oli ihan hiljaista lukuunottamatta ovessa olevan kellon kilinää kun astuin sisään, ja myyjä seisoi tiskin takana ja oli hieman vaivaantunut olo. Sellaisesta kaupasta ei oikein kehtaa lähteä ostamatta mitään ja niinpä ostin kerän lankaa, joka maksoi ihan liikaa. Poistuessani huomasin vasta ihanan pinkit puuvillalangat, jotka olivat vain muutaman euron kerä...

    ReplyDelete
  23. Minusta luo pieni laine on tosi kiva ja nyt kun teen uutta peittoa sillä mallilla sen rytmi on tosi kiva ja jos tapahtuu pieniä "rytmivirheitä" ne pystyy helposti fuskaamalla korjaamaan. Lasken alitajunnassa vaan yy kaa koo nee lisäys lisäys tai kavennus kavennus.... Mulla on ollut pari päivää työ- ja virkkaustaukoa kun olen kovassa flunssassa mutta tänään aloittelin jo virkkaamista, työssä on taukoa tämä viikko sairaslomaa ja ensi viikko hiihtolomaa. Niin, että eiköhän se siitä valmistu tämäkin peitto kun siinä ei tarvvitse puhua (ääni on tosi pahana). Kadehdin sinun hinoja lankojasi ja niiden villaista tuntua, toista kuin sekoitelangat. Olenhan paljon kutonut Suomen lampaan villasta.

    ReplyDelete
  24. Inka; Näistä voisi postata paljon useamminkin, kun ottaa huomioon, että teen käsitöitä joka päivä, niin kuin varmaan erinäisissä toisissakin talouksissa ;-)
    Kokeile ihmeessä mallia! Tuo laineileva ohje oli sellaisesta blogista kuin Attic24, linkittämästäni Virveriikka-blogista ainakin pääsee suoraan sinne.. voisit tehdä peiton, joka on toiselta puolelta tilkku, toiselta virkattu...
    Ransulla on tosiaan sellainen ilme, että mitä ihmettä kuvaat!

    Myrsky; Voi hitsi, en tiedä mistä noi on tilattu, luulen, että netin kautta suoraan Ameriikasta. Tuoteperhe on nimeltään Cat Butt. Hienoa on sekin, että niiden tekemisessä on mukana vammaisia, jotka saavat täten hauskaa työtä!

    Purlina; Kisut ovat aina kaikkein ihanimpia, ei voi mitään :-)

    Santra; Kiitos! Keväiset värit taitavat olla lemppareitani ja turkoosi kestosuosikki jo pienestä. Tuo ei olekaan tuubihuivi, vaan tavallinen pitkä liina, jonka liepeet saa takin kauluksen alle, tykkään, että sellainen lämmittää eniten.

    Susanna; Kissat ja laatikot :-D

    Tiina; Kiitos! Voi hitsi, pienet kaupat ovat ihan parhaita, mutta niihin tosiaan mennään asioimaan, ei hengailemaan. Kun asuin Barcelonassa aikoinaan, siellä oli niin paljon sellaisia pieniä likkeitä, joihin mentiin sisään ja palvelu oli tiskillä, siitä pyydettiin kaikki, mitä oli vaikkapa ikkunassa sattunut näkemään. Täytyy sanoa, että niin istuvia alusvaatteita, kenkiä tai upeita koristenauhoja en ole mistään sen jälkeen onnistunut saamaan. Naisten alusvaateliikkeet oli parhaita - niissä oli vanhempi mummeli tiskin takana, joka osasi katsoa juuri oikean koon jollain laserkatseella vaatteiden läpi saman tien kun kävelet sisään kauppaan! Se on erityistä ja hienoa, mutta vaatii asiakkaaltakin toisenlaista mielentilaa kuin supermarketit.

    Auli; Minäkin tykkään tuosta laineesta. Jännittävää kuulla oma rytmisi, mulla on sama, paitsi sanon lisäyksen tai kavennuksen sijaan a tai b! Ihan kuin joku insinööri :-D
    Minulla on noita lankoja myynnissäkin Elsan lempituolissa, tosin olen pientuottaja, lankaerät taitavat olla korkeintaan muutaman kilon kokoisia. Oikea villa on parasta neuloa, liukuu puikoilla ja hoitaa kädet samalla, se on hämmästyttävää!
    Pikaista paranemista sinulle ja kiitos vielä, kun linkitit tämän ohjeen!

    ReplyDelete
  25. I love ripple blankets and the colours you're using. I also very much like what you're knitting, the wool looks very soft and warm, perfect for Winter.

    ReplyDelete
  26. Kauniit lempeät sävyt langoissa.

    Kaapokatin persus on toinen vasemmalla ja Onnin on sama kuin Ransun.
    :D Meillä on jääkaapin ovessa samat magneetit, lisäksi löytyy cat butt lasinaluset ja mammalla on upea cat butt kauppakassi. Kyllä kelpaa !
    Ja karvaoksennuspallo ( löytyy myös joskus mamman kassisat) on paras !

    Ransu on niin hauskan näköinen laatikkokuvassa, vähän kuin ujostelisi.

    t.Leena ja Pojat

    ReplyDelete
  27. Kauniita värejä sitä saakin luonnon aineksista värjäämällä :)
    Tuo turkoosi mielyttää minun silmääni eniten. Siitä olisi kiva tehdä pusero. Sama väri sopii myös Mustille erinomaisesti!

    ReplyDelete
  28. Paula; That ripple pattern is from (I think) British blog called Attic24. It reallly is lovely and fun to do.
    The wool for the scarf is mainly mohair, that is lovely and soft.

    Leena ja Pojat; Hah, sieltä on bongattu omat karvapehvat.. ja sulla on samat lasinaluset kuin mulla ou nou :-D ja sulla on kassi, mulla kukkaro! Johan me ollaan samiset, yllätys!

    Katja; Kasviväreillä saa pehmeitä sävyjä, toisaalta kaipasin tuohon peitteeseen jotain kirkasta kuten tuota ihanaa turkoosia. Se on eri lanka kuin kaulahuivin turkoosi, vaikka aika samalta näyttääkin. Lempivärejä nääs ;-) Turkoosi pusero olis mahtipusero, sehän toisi kevään!

    ReplyDelete
  29. Kauniita käsitöitä, minäkin haluan oppia kutomaan edes jotain helppoa!

    Miten muuten kissat aina löytää sen tyhjän laatikon?! ;) Sama juttu se, kun Ransu toimi kuvausassistenttina, koska eihän sinun muuta tarvitse kuvata kuin Ransua..!

    Nuo magneetit :D

    ReplyDelete
  30. (No älä muuta sano, just vinguin työkamullekin sitä, kun ihan arvaamatta tulee joko hyvä yö tai huono yö, sitä joko nukahtaa kuin.. kissa... tai sitten ei. Nuo keskiyön jälkeen kirjoitetut on semmosii kun olen luovuttanut nukahtamisesta siksi aikaa, että sytytän valot vielä ja katon onko netissä mitä. Kun ei kerta nukuta.)

    ReplyDelete
  31. Hei, tuo kaulaliina on tosi helppo! Aina kun haluat tuollaisen isolenkkisen kerroksen, kiepautat lankaa joka silmukan jälkeen 2 kertaa puikon ympäri ja seiraavalla kerroksella pudotat ne kiepautukset, kudot vain ne tavalliset silmukat kuten tekisit muutenkin.
    Ei tosiaan tarvitse muuta kuvata kuin Ransua, mitenkäs olinkaan ajatellut muutoin?

    ReplyDelete
  32. Zepa; Aargh! Joskus unettomuus on myös ulkopuolisten tekijöiden aiheuttamaa. Viime yönä yritin nukkua hyvin, kun aamulla oli lähtö saareen, mutta pojat olivat toista mieltä. Yön saldo: kaatunut tuoli ja kaatunut iso kangaspakka ja muutama pohdinta siitä, tuleekohan alakerran naapurit kohta jyskyttämään ovelle. Kaksi kuusikiloista osaa metelöidä. Tänään saattaa uni maistua aikaisin. Ja Musti tuijottaa minua koneen näytön takaa jotenkin syyttävästi. Oliko kaatuneet kalusteet siis kuitenkin mun vika?

    ReplyDelete
  33. Eihän noihin käsitöihin enää ole mitään lisäämistä, kun kissat ovat jo ne kauniiksi todenneet - ja käyttökelpoisiksi.

    ReplyDelete
  34. Kissat ovat alan parhaita asiantuntijoita.

    ReplyDelete
  35. http://www.blueq.com/cat-butts/

    ReplyDelete
  36. Hei jee! Onneksi en poistanut, ensin katsoin että joku roskakommentti on mennyt läpi :-D Kiitos anonyymi (kenties T?)
    Eli kaikille tiedoksi: tässä on linkki, mistä pehvatuotteita saa!

    ReplyDelete
  37. Mitä mainioimpia magneetteja! Täytyypä sanoa veljelle, että pitää silmänsä auki Cat Buttien varalta seuraavan kerran ameriikassa vieraillessaan :D

    ReplyDelete
  38. Cat Buttien varalta kannattaa pitää silmät AINA auki :-D Nuo on kyllä tilattu sieltä postitse Suomeen, ihan hyvin toimi kuulemma niin.

    ReplyDelete

Kaunis kiitos kommentista!